Tampons voor de voedselbank

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

Zo af en toe wordt de bibliotheek benaderd om als inzamelpunt te fungeren voor bijzondere acties van de voedselbank.
      Ik open mijn mailbox en zie een bericht van Evelien. In onze vorige - oude bibliotheek - was ze een regelmatige bezoeker. Vrolijk, goedlachs en enthousiast op zoek naar interessante boeken voor haar opgroeiende kinderen. Altijd leuk om haar over de vloer te hebben; ze straalde iets moois en levenslustigs uit,  Zo’n vrouw waarbij je voelt ‘ die heeft het naar haar zin en is nieuwsgierig naar meer.’

      In onze nieuwe bibliotheek zie ik haar nog maar zelden. Ze heeft haar kinderen op hun pad gezet en is druk bezig zichzelf verder te ontwikkelen. Inmiddels is ze raadslid in Westerwolde voor de Partij van de Arbeid. Studeert iets maatschappelijks en komt via-via lobbyen bij de bieb om de Voedselbank te ondersteunen.
      In de mail maakt ze me duidelijk dat er bij de Voedselbank dringend behoefte is aan maandverband, tampons, inlegkruisjes en overige menstruatieproducten. Of ik mee wil ondersteunen als inzamelpunt. Periodpoverty is een hot item momenteel - ook al was dit het niet -. Ja, natuurlijk doen we mee.

      We maken een afspraak. Een week later staat Evelien in de bieb om inzamelmandjes af te leveren. Nog even sprankelend als voorheen. Fijn om haar weer te zien en te spreken.

Personeel
Het aanwezige bibliotheekpersoneel gaat nog even op de foto - leuk voor de Facebookpagina zegt ze. Nou ben ik zéér anti-FB, maar vóór het Sociale Domein ….. dus vooruit dan maar …… omdat jij het vraagt. Evelien.

Als ik over twee weken terugkom van mijn vakantie hoop ik overvolle mandjes aan te treffen. Of beter nog ….. duizend-en-één pakken maandverband en tampons op mijn kantoor…..

       Dan halen wij de krant! Samen met Evelien!

En doneert de fabrikant van maandverband voor de Voedselbanken van heel Nederland!

 
      
      

 

          Klik HIER voor alle biebverhalen