Baseball time; Opening Day

Zondag begint het Amerikaans honkbalseizoen weer. Dat is voor veel Amerikanen een zegen, want dan kunnen ze de zinnen verzetten en al dat puberale machogedoe van Republikeinse presidentskandidaten even achter zich laten.
      Tien tot twintig jaar geleden jaar had ik ieder seizoen een abonnement op MLB-TV, het televisiekanaal van Major League Baseball. Je kunt dan onder meer alle wedstrijden live volgen. Dat was leuk, maar ook uiterst vermoeiend. Veel wedstrijden beginnen namelijk om acht uur ’s avonds lokale tijd.
      Omdat ik een voorkeur heb voor de New York Yankees, ging ik in verband met het tijdsverschil regelmatig om twee uur ’s nachts naar een wedstrijd kijken. Na zo’n twee en een half uur waren we dan halverwege de zevende inning en was het tijd voor de zogeheten seventh inning stretch. Dan wordt het uitermate bekende liedje Take me out to the ballgame gedraaid of soms live gespeeld en gezongen. Het publiek zingt dat massaal mee. Voor mij was het dan tijd om maar eens een eerste borrel te nemen.    

Auteur van het lied is Jack Norworth, die het tijdens een treinreis naar New York binnen een kwartier op de achterkant van een sigarendoos schreef. Albert von Tilzer maakte er de muziek bij en Edward Meeker zong het voor ‘t eerst in 1908. Daarna werd het waanzinnig populair. 
     Vrijwel iedereen vanaf een jaar of zes in de V.S. kent dit liedje uit het hoofd. Het is na het volkslied en Happy Birthday het meest gezongen lied. Er zijn duizenden uitvoeringen van.

Het gaat zo:

In 1927 maakte Jack Norworth een nieuwe versie. 
      Het refrein blijft hetzelfde maar Katie Casey heet nu Nelly Kelly.

Hieronder een paar uitvoeringen 

De eerste versie uit 1908 met  Edward Meeker

Bob Dylan in zijn Theme time Radio Hour

Carly Simon

Frank Sinatra & Gene Kelly

The Andrew Sisters

Dr. John


Klik 
HIER voor alle muziekborrels