Zonsondergangen in Le Touquet-Paris-Plage

  

Wij zaten in een appartement in het flatgebouw rechts. Vierde etage. Eigenlijk was het geen appartement, maar een studio. Eén kamer met een keukenblok en een toilet in het gangetje. ’s Avonds moesten we de bank uitklappen en dan was ongeveer een derde van de studio bezet. We hadden een klein balkon en zagen iedere avond de zon zo ondergaan.
      Locatie: Le Touquet-Paris-Plage in het noordwesten van Frankrijk. September 2014. De Opaalkust heet het hier.

  

Er was een CD-speler in de studio. Ik had inderhaast wat CD’tjes ingepakt en kwam er pas op het balkon achter dat ik geen nummers in het Frans bij me had. En daar hadden we nu juist behoefte aan. Nog eens goed alles doorgenomen en jawel toch: Lieder & Chansons van Marjol Flore. Live opgenomen op 7 december 1991 in het concertgebouw Amsterdam. Een CD, die wij eerlijk gezegd niet zo vaak opgezet hadden.

     

Mooie plaat. Marjol Flore is goed. Bovendien spreekt ze dat Frans perfect uit. Net als trouwens het Duits, want er staat ook een aantal nummers van Bertolt Brecht en Kurt Weil op. Liederen uit de Driestuiversopera.
      Iedere avond luisterden we naar de CD. We dronken eerst droge witte wijn en later op de avond mooie volle rode wijn. Geen armagnac of calvados of erger nog pernod of pastis.
     
Beetje jammer dat zij niet zo heel bekend is. Ik zie haar bijvoorbeeld nooit eens optreden in al die talkshows. Maar wie weet; misschien wil ze dat ook helemaal niet.

Luister om op het strand van Parijs in Parijse sferen te blijven naar Les Prénoms de Paris.
     
      En naar Avec le temps.


   

 

Klik HIER voor alle muziekborrels    

©2016 Ronald van den Boogaard