Een krankzinnige uit

       

Ik ben jarenlang honkbalcoach geweest van jeugdteams. Vooral pupillen en aspiranten liet ik dan vaak spelmomenten zien uit de Amerikaanse Major Leagues. Gewoon om ze te laten meemaken wat er allemaal in hun sport mogelijk was. Soms moest je daar een beetje voorzichtig in zijn, want die jongetjes -en
soms ook meisjes- gaan het dan proberen na te doen. En dat is niet altijd verstandig.
     
Kijk eens naar dit verbijsterende moment, dat zich deze week afspeelde in de wedstrijd tussen de Chicago Cubs en de San Diego Padres.
Pitcher Jon Lester van Chicago krijgt de bal terug van slagman Clint Barnes. Lester heeft de bal in zijn handschoen, aarzelt even of hij naar het tweede of het eerste honk zal gooien, krijgt de bal daarna niet onder controle en besluit in een soort wanhoopspoging de bal met handschoen en al naar eerste honkman Anthony Rizzo te gooien. Die zag het op tijd aankomen en heeft om beter te kunnen vangen zijn eigen handschoen op de grond gegooid. De mannen hebben 't geluk dat de bal in de handschoen blijft.
     
Resultaat: slagman is uit en Lester en Rizzo hebben een onvergetelijke nul gemaakt. Een commentator moet bekennen zoiets nog nooit te hebben gezien. Maar zijn collega weet dan natuurlijk weer dat werper Terry Mulholland in 1986 hetzelfde deed.