JUSTINE

Ik kreeg een berichtje van meneer R. Hij was bezig om een lijst samen te stellen van muziek, die bij zijn uitvaart gedraaid moet worden. Of ik hem kon vertellen, welke muziek VPRO-omroeper Cor Galis liet horen, nadat hij een hartaanval kreeg en bijna dood was. Ga naar Media (13): Een ode aan Cor Galis. 

 

FENOMEEN  

Radiotunes dus. Een fenomeen uit het verleden. Er zijn vrijwel geen radioprogramma’s meer, die een tune hebben. Kennelijk achterhaald.

Langs de Lijn op zondagmiddag is -denk ik- het langst bestaande programma, dat al sinds 1973 dezelfde tune heeft. Dat is Chump Change van Quincy Jones.
      Mogelijk nog bekender is Gute Nacht Freunde van Reinhard Mey, de tune van Met het oog op morgen. Vanaf 1975.
      NOS radio Tour de France doet het weer anders. De tune wordt tijdens dit zomerprogramma voortdurend gedraaid. Het blijft op de achtergrond staan bij toerflitsen en spannende aankomsten. Dit is Trumpet Cross van de Rein van den Broek Collection.

Fragmenten van deze en nog vijftien bekende andere tunes ( waaronder Justine) kunt u beluisteren door naar de site te gaan van het Genootschap van radiojingles en -tunes.

Justine en het album Marquis de Sade kunt u downloaden bijvoorbeeld via:

http://www.mediafire.com/?wc5xui6lnzz