''Mediageile massahysterie'''

De man heet Erik Noomen. Hij was vorige week donderdag te horen in Spraakmakers op Radio 1. (KRO/NCRV). Natuurlijk ging het daar over de massale aandacht voor het Corona virus. Noomen noemde de berichtgeving hierover ‘’mediageile massahysterie’’

      Volgens hem zijn er sinds de uitbraak van het virus meer mensen overleden aan het stoten van hun grote teen, die ontstoken is geraakt. ''Maar we gaan toch ook niet zeggen, dat de mensen voortaan werkschoenen aan moeten met stalen neuzen''.

      Noomen introduceert zichzelf op twitter als volgt: ‘’Stamhouder van het geslacht Noomen, journalist, kaasdromer, televisiemaker, fundamentalistisch atheïst en vergeefs kattentrainer’’.

      Niet alleen een kroegprater voor de radio dus, maar ook nog een man met een verkeerd gevoel voor humor.

VPRO’er Leonard Ornstein zat ook in de studio. Hij ging wijselijk genoeg niet tegen Noomen in, maar verwoordde het heel duidelijk  : ‘’ Ik denk dat er ooit een virus komt dat een enorme besmetting gaat veroorzaken waar we niet tegen bestand zijn"". Volgens hem moeten media wel oppassen om een 'massapsychose te veroorzaken. "Individuele mensen zijn vatbaar voor dit soort berichten en denken dat ze het zelf onder de leden hebben."

Presentatrice Ghislaine Plag, die ik overigens goed vind, maakte nog een soort tut-tut-ho-ho opmerking ("Stalen neuzen zijn niet besmettelijk"), maar ook dat weerhield Noomen niet.  
Als u het allemaal niet gelooft luister dan nog eens. HIER.
      Ga naar het onderdeel tusen 10 en 11 uur. Na 7 minuten begint het Corona virus.