Asielquota & Klikdialecten

De jongste vluchtelingenstroom bracht veel nieuwe woorden. De ergste: asielquota ook wel migrantenquota. 120.000 vluchtelingen verdelen over de E.U. landen. Alsof het hier niet om mensen gaat maar om aardappels rooien of kabeljauw vangen. Oost-Europese landen zagen er niets in.
      Lijkt me wel prettig voor die vluchtelingen. Je zal maar naar Roemenië, Slowakije of Bulgarije moeten.
Tsjechië en Slowakije pleitten ervoor om een spoorcorridoor te maken van Hongarije naar Duitsland om daar asieltreinen te laten rijden.


Koeiengeluk

  

In Groenlo Gelderland werd een zogeheten koeientuin geopend. Een ruimte met bomen en klimpanden onder een doorzichtig dak.
      Er is ruimte voor 70 koeien. De pis zijgt door een poreus doek naar een tank en de stront wordt onmiddellijk opgeruimd door een mestrobot. Wakker Dier is er wel tevreden over.


Klikdialect

Potvissen hebben tanden en communiceren met elkaar via klikgeluiden. Ze leven in groepen en imiteren elkaars geluiden.
      Zij lokaliseren met die klikgeluiden hun prooi en zenden vaste series kliks uit. Op deze manier ontwikkelt iedere potvisgroep zijn eigen dialect.


Feestbegroting

Het gaat weer beter met de economie en daardoor presenteerde het kabinet een begroting met een paar leuke dingen voor werkende mensen.
      Alom werd in de media geschreven en gesproken over een feestbegroting. En dat terwijl in diezelfde media veel kritiek werd geleverd.
Was dat nou wel verstandig om vijf miljard aan belastingverlagingen op te hoesten? En waarom profiteerden gepensioneerden daar helemaal niet van?


Maffialucht

Fraude bij de afdeling Riolering en Waterbeheersing van de gemeente Den Haag. Ambtenaren kregen opdracht om het geld voor hun afdeling op te maken voor het eind van het begrotingsjaar en tekenden daarom 2.000 valse verklaringen voor werk dat –nog- niet was uitgevoerd door bouwbedrijven.
      Dit gerommel was aanleiding voor de koppenmaker van de Volkskrant om te berichten over een Maffialucht bij de Riolering .


Golfwolk

  

Deze wolk werd in Drenthe gefotografeerd door waarnemer Peter de Vries van meteorologisch Instituut KNMI. Het is een zeldzame wolkvorm, die in de Internationale Wolkenatlas zal worden opgenomen. Dat is voor ’t eerst sinds 1956.

 

Zwagermaneffect
(Meerkeuzetest)

A: Zeggen dat je niet over de dood wil praten en het toch doen voor de T.V.
B: Schrijven dat je niet wil speculeren over de doodsoorzaak en het vervolgens anderhalve pagina lang in de krant doen
C: Zelfmoord plegen omdat je teveel vrienden hebt
D: In quasi gepaste kledij het Depressiegala bijwonen op Blue Monday 2016
E: Een kunstzinnige stoot bij het Fantaisie Classique