Rooftas

Een speciaal geprepareerde tas ‘bekleed’ met lood of aluminium. Winkeldieven kunnen hier allerlei spullen instoppen, want de tas reageert niet op detectiepoortjes. Rotterdam gaat nog deze zomer een verbod op rooftassen invoeren.


Poldermoskee

Geen moskee in de polder, maar een zogeheten inter-etnische moskee voor jongeren. Hiervoor wordt een groot pand in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart verbouwd. Het bestuur bestaat ook alleen maar uit jongeren. Er zit zelfs een niet-moslim in.  Vrouwen en mannen zullen samen bidden en er wordt in het Nederlands gepredikt.


Erectiespin 

Intellectuelentop

In Australië kwamen 1.000 knappe koppen bijeen in een zogenaamde Intellectuelentop. Zij discussieerden erover hoe Australië er in het jaar 2.020 zou moeten uitzien.
      Het land moet een republiek worden, er moet extra-belasting op vet eten komen en mensen met een zittend beroep krijgen een verplichte pauze van 30 minuten waarin ze oefeningen moeten doen.
      Hoe deze intellectuelen geselecteerd waren stond niet in het Volkskrantartikel.


PeelappealRuimtebegrafenis

Het Amerikaanse bedrijf Celestic Inc. is een pionier op het gebied van zogeheten ruimtebegrafenissen. Het schoot de laatste jaren de restanten van honderden mensen door middel van een raket de ruimte in.
      Het lanceert nu een nieuwe dienst waarbij de urn van de overledene naar de maan wordt geschoten.WortelbestendigheidKlavierwelp

In Utrecht werd het Franz Liszt Pianoconcours gehouden. Er waren van de 24 deelnemers drie finalisten overgebleven. De winnaar werd de Oekraïner Vitali Pisarenko, die volgens Frits van der Waa in De Volkskrant misschien over de echte Liszt-factor beschikte. Hij was ‘voorzien van de vereiste manen, maar met zijn 20 jaar toch nog een klavierwelp’.