Zie ook: Kok de Geus overleden 

 

Van Rotterdam naar de Hoeksche Waard

 

 

EEN NIEUWE WERELDZal het de ontdekking van de eeuw zijn? Op een afstand van 20 lichtjaren hangt de planeet Gliese 581c. Een planeet waar leven heel goed mogelijk is.
      Vanochtend De Volkskrant, pagina Astronomie: “Exoplaneet Gliese 581 c bevindt zich in leefbare zone”

Dus lieve mensen snel allemaal de koffers pakken want wil je het nog meemaken moeten we snel vertrekken, 20 lichtjaren reizen is niet niets. De Gliesenen kijken uit naar onze komst, ze kennen ons door en door en willen graag weten hoe wij ons door de lucht voortbewegen met een open paraplu.
      Iedereen heeft straks zo zijn eigen reden om te vertrekken.
De mijne:
      Een jaar of twee geleden gedwongen afscheid genomen van de bakker omdat hij naar mijn idee te vaak neen verkocht. Geen krentenbrood met spijs, wel zonder. Geen Surinaamse broodjes, wel witte puntjes. Geen tijgerbrood, wel nog Duitse streep. Geen volkoren maar wel middeleeuwse slof.
     Vandaag moet ik geloof ik wederom afscheid gaan nemen van de 2e bakker. Was best een goede bakker.

Knip bruin is bij ons favoriet. Is een stevig brood waar wij van houden. Ook mijn kinderen zijn dol op knip bruin. Dus herhaaldelijk loop ik met 8 halfjes knip bruin onder de arm. Knip bruin is echter voor deze bakker een heel moeilijk product. Is alleen verkrijgbaar op vrijdag en zaterdag. Moet je wel vroeg komen anders is het uitverkocht. Vanochtend was ik er niet al te vroeg, 11.15 uur. Knip bruin is er niet meer, wel hoog bruin.
      Onze bakker op de dijk is van de kerk, vloeken doe je niet in de winkel. Het viel niet mee om duidelijk te maken dat ik zeer teleurgesteld was in het verkoopbeleid. Als mij dat bij de viswinkel was overkomen (niet van de kerk) was er geen kibbeling heel gebleven.
      Geen knip bruin, verder kan je er bijna alles krijgen bij onze bakker, ook warm gemaakte worstenbroodjes. Vroeger deed ik voor mijn moeder boodschappen bij de waterstoker. Een zakje eierkolen, een pak Percil en een pakje Miss Blanche. Water stoken deed hij al lang niet meer. Bij de bakker moet je zijn voor oranje tompouces en niet voor knip bruin of plaat wit.

Mij hoor je voorlopig niet meer want morgen vertrek ik met de zwarte paraplu naar Gliese 581c.

28 april 2007
Kok de Geus