Een gejatte koffiekan

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

                               

 

Het was in die jaren '80 van de vorige eeuw dat we met de VPRO-radio treinreizen gingen maken; in bestaande treinen waarin dus publiek.
      In het begin deden we dat rechtstreeks. NOB technici met apparatuur aan boord, relaisvliegtuig boven de trein en uitzenden maar. Maar er ontstonden regelmatig toch problemen met dat vliegtuig! Bij mist niet komen opdagen, de trein niet kunnen vinden en meer van dat moois.
      We besloten dus het gehele programma een dag van tevoren op te nemen.

In de trein een presentatieploeg, scouters (zij die uit de trein mensen haalden die iets te vertellen hadden) en een hoofdgast.
      Die keer toen Johnny van Doorn meeging vertrokken we heel vroeg vanuit Brussel naar Amsterdam. De avond ervoor logeerden we met z’n allen in het beroemde Wagon Lits Hotel aldaar.
      HIER IS OM DE DOOIE DOOD ZEKER DRANK brulde van Doorn door de verlaten eetzaal. We brachten genoeglijk de avond door. Dat is met hem al helemaal geen probleem.
      Ik bleef met hem als laatste over. ZIE JE AL DIE LAMPEN HIER, DAT ZIJN ER ECHT VEEL TE VEEL.
Hij stelde voor dat ik de nachtportier aan de praat zou houden en in die minuten zou hij wel iets aan het lampenoverschot gaan doen.
      EN BEGIN MET DIE MAN NU NIET OVER WO2, ZOVEEL TIJD HEB IK OOK NIET NODIG. Ik ging aan de slag en trof Van Doorn later op zijn kamer.
Geen lamp maar een verzilverde koffiekan.
      HIER VOOR JOU sprak hij. DIE LAMPEN HEB IK TOCH MAAR NIET GEDAAN, JE ZIT DAN ZO MET DIE SNOEREN.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën