Breinpep, zuchtmeisjes & eetrascisten 


Bumpertreffen

Geen eufemisme voor een frontale botsing, maar een gezellig samenzijn van bezitters van Landrovers. Feestlocatie: Austerlitz. Heerlijke hapjes eten, nadat men samen wat over de Utrechtse heuvelrug heeft veldgereden.
      Men moet zich dan wel aan de groene code houden.


Zuchtmeisje

Ronald Giphart, die Martin Bril een tijdje knap verving als columnist in De Volkskrant zit in de trein tegenover een meisje met een retrokapsel. Zij zuchtte even.‘Geen amechtige, opdringerige zucht, maar een kleine ingetogen ademstoot’.
      Giphart introduceerde in één van zijn boeken het begrip zuchtmeisje.
Hij kreeg ooit een platonische verhouding met een meisje. Ze gingen naar het theater; de auteur legde een hand op haar been, waarna het meisje alleen maar diep zuchtte.


Rookpolitie

Marcel van Lieshout gaat voor De Volkskrant op reportage in de Amsterdamse Rivierenbuurt.
      Op pad met de politie, die moet toezien op het nieuwe rookverbod in de cafés. De mannen blijken allerminst populair. Kroegtijgers hebben het namelijk niet op deze rookpolitie.


Platformonafhankelijk

Bij de omroep wordt erg veel vergaderd. Dat heeft bij de NPS geleid tot een soort reorganisatie.
      Deze omroep is voortaan namelijk platformonafhankelijk.
Geen programmaleiders meer, maar slechts twee hoofdredacteuren. Eén voor de kunst en één voor de info.
Verder moet iedereen crossmediaal werken.

Ik kan u nu al melden dat dit niets wordt.


Breinpep

In een technologiebijlage van NRC-Handelsblad staat een groot artikel over medicijnen en andere spullen die de hersens beter doen functioneren.
      Over dopamines, dexamfetamine, ritalin, concerta, modiodal, provigil, aricept en galantamine.
De middeltjes bij elkaar zijn breinpep. Overal toegestaan natuurlijk, behalve in de sport.
      Want dan heet het doping.


Zijstaptik 

Gehoord in het programma Nederland in beweging, dat tegenwoordig iedere ochtend heel vroeg door Max wordt uitgezonden. De meneer, die vervanger is van die kleine opgeblazen kinderpornokijker, had het zelfs over een dubbele zijstaptik. Twee keer met je voeten tegen elkaar tikken dus. 
Het is inderdaad een programma voor bejaarden, senioren, zestigplussers en andere zielepoten.


Cirkelsliert

Marjoleine de Vos schrijft in NRC-Handelsblad ondermeer over eten & drinken. In een artikel over het opmaken van mooie bordjes merkt zij op dat je thuis gewoon de schalen op tafel kunt zetten. Als je uit eten gaat krijg je een stuk filet op je bord (rund, kip, lam of vis) met zo’n paar cirkelslierten saus erbij en een toefje groen voor het oog.


Hindermacht

Bewoners van een Arnhemse villawijk proberen met alle mogelijke juridische middelen de komst van een tehuis voor gehandicapten tegen te houden. NRC-Handelsblad vraagt zich af of het hier gaat om de uitoefening van een burgerrecht of dat er sprake is van hindermacht.


Eetrascist

In Volkskrant Magazine een interview met de Amerikaanse restaurantrecensent Ruth Reichl.
      Volgens haar zijn veel Amerikanen eetrascisten. Ze hebben er bijvoorbeeld geen enkel probleem mee om veel geld te betalen voor Japans eten, maar doen dat niet voor Chinees eten

Dat heeft te maken met de economische klasse van de mensen, die de keuken meebrachten. ‘Japanners waren rijk; Chinezen kwamen als arme sloebers‘.


C & A en de Hema.

Waarschijnlijk gaat u naar C & A en naar DE Hema. U luistert naar DE VPRO en kijkt naar BNN.
      U gaat naar Blokker en naar DE Bijenkorf , naar HET Kruitvat, maar ook naar H & M, naar Bart Smit of naar Vroom & Dreesman.

Over dit wel of niet gebruiken van lidwoorden gaat deze enquete van het Genootschap Onze Taal.