Schoonfietsen

In Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  schrijft Marieke Manders een leuk stukje. Zij fietste in het drukke ochtendverkeer en werd ingehaald door een toeterende auto. Daarin zaten twee kale mannen, die naar haar keken. Ze lachten en haalden toen twee bordjes tevoorschijn met daarop geschreven een 9 en een 10. Marieke schrijft dat ze zich even olympisch kampioen schoonfietsen voelde.
      Leuk gevonden, maar ik denk eerder dat zij er op die fiets nogal verleidelijk uitzag. Dat weet Marieke natuurlijk ook, maar ze vindt dit -terecht- origineler dan nagefloten worden door behaarde bouwvakkers.


Woordvogel


 

 

Verhaaltjesrekenen

In dit land woedt sinds enige tijd weer een discussie over de kwaliteit van ons onderwijs.
      Rekenen en taal bijvoorbeeld op de basisschool. Veel kinderen zouden aan vervolgonderwijs beginnen met een achterstand op deze basisactiviteiten.
      Volgens sommige critici wordt het traditionele rekenen en cijferen niet of nauwelijks meer beoefend. Sommen maken, tafels leren, en dat soort basistechnieken zouden hebben geplaatst gemaakt voor het zogeheten realistisch rekenen ook wel het verhaaltjesrekenen.


Neuroporno

Dick Swaab , hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam pleit in NRC-Handelsblad voor een boksverbod. Volgens hem is boksen geen sport maar primitieve agressie.
      Niets nieuws natuurlijk. Een uitgekauwd onderwerp.

Hij gaat er hard tegenaan Swaab:

Ach god, die professor.
      Waarschijnlijk heeft hij nooit gekeken.


Grachtenbank

Geen zitbankje aan een gracht, maar een bank in de Amsterdamse grachtengordel, waar je financiële handelingen kunt verrichten. Volgens een artikel in NRC-Handelsblad waren er vrij veel van dit soort kleine banken in Amsterdam, maar is er de laatste jaren een groot aantal verdwenen, of liever; ze zijn inmiddels nagenoeg allemaal onderdeel van grote financiële concerns.


Tokowijzer

Het is een initiatief van Kattebelletje en kok Robin: de site http://tokowijzer.wordpress.com/  
      Het geeft een goed inzicht in de spullen en ingrediënten die in een Aziatische of specifiek Chinese toko worden verkocht.
      Kattebelletje die Chinees heeft gestudeerd en er ook heeft gewoond, verricht bovendien warenonderzoek op de diverse producten.


Vrijwillig kindvrijen

Ineens was er die discussie weer. Mensen die bewust geen kinderen willen, worden gediscrimineerd, niet begrepen, gepest, gewantrouwd en zielig bevonden. Althans volgens hun eigen commentaren. Ze moeten zich altijd verdedigen en voortdurend uitleggen waarom ze eigenlijk geen kinderen willen.
      Het zal allemaal wel.

Maar hun pleidooien voor kindvrije uren in diverse openbare locaties en in supermarkten etc. zijn wel erg zielig.


Snelwegpanorama

 Ga voor de verklaring naar Beelden 38