Toeristenoord in de Noordkop

  

Julianadorp is een druk toeristenoord aan de kust. In de kop van Noord-Holland, zo’n 5 kilometer onder Den Helder. Het is niet karakteristiek en niet oud, iets meer dan 100 jaar. Toen het in 1909 gesticht werd gaf koningin Wilhelmina toestemming om het dorp naar haar pas geboren baby Juliana te vernoemen.
      Er zijn recreatie- bungalow- & vakantieparken. Strandtenten, eetcafé’s en wokparadijzen. Campings natuurlijk ook en op het strand staan batterijen identieke vakantiehuisjes, waar de mens verwelkomd wordt met de volgende tegeltjeskreet:

Dromen over het strand
Dromen over de zee
En als ik weer naar huis ga
Neem ik al mijn dromen mee


Zandsuppletie

  

Tot half juni wordt hier tussen Den Helder en Julianadorp vanaf baggerschepen 1 miljoen kubieke meter zand op het strand gespoten. Met bulldozers wordt dat zodanig verspreid dat de kustlijn op zijn plaats wordt gehouden.


Strandhuisjes

  

Er staan hier 66 huisjes in gelid. Vooral in trek bij jonge gezinnen met kindertjes. In het hoogseizoen voor  1485,-- per week te huren.
      Duitsers zijn er ook veel. Net als op al die andere recreatieplekken. Juliandorp telt bijna 1 miljoen overnachtingen per jaar.


Strandhoreca: Paal6


   

Strandhoreca: Zee van Tijd


   

Graffiti op bunker


   

Op de achtergrond de vuurtoren van Den Helder: Lange Jaap


Camping Oase


   

Duingebied