Schierschisma

In het hart van ‘t dorpje Schiermonnikoog liggen twee hotels rechts tegen over elkaar. Het oude bekende hotel Van der Werff en het pas tien jaar oude hotel Graaf Bernstorff. Hier speelt zich volgens Eric van den Berg in De Volkskrant een scheiding der geesten af. Autochtonen, kaplaarzen, rugzakjes en gebreide truien zitten bij Van der Werff. Hakken, V-halzen en rolkoffers in Bernstorff. Een jonge borrel kost bij Van der Werff 1.25 en bij Bernstorff 3 Euro.
      Er is hier sprake van een Schierschisma.


Treinplasser

Een man van 65 zat in de trein van Driebergen naar Arnhem. Hij moest plassen en deed dat tot ontsteltenis van de overige passagiers ‘over twee vrouwen’. De conducteur kon niet ingrijpen, want hij heeft sinds 1 januari geen geweldbevoegdheid meer.


Culifoob

Je kunt voor alles angst hebben ; dus ook voor koken. Loethe Olthuis geeft in De Volkskrant een recept voor Meringue. Geklopt eiwit met poedersuiker. Zo simpel dat zelfs een culifoob het voor elkaar krijgt.


Broekzakpedofiel

In Noorwegen is een 55-jarige man opgepakt voor onzedelijk gedrag. Hij knipte gaten in zijn broekzak, sprak jonge jongens aan en vroeg ze om hem te helpen iets uit zijn zak te halen.De slachtoffertjes kwamen daardoor in aanraking met zijn geslachtsdeel.
      Er is nu sprake van een broekzakpedofiel.


Patatje-kapsalon

Gesignaleerd in Elsevier. Een snack voor mensen die het beu zijn om altijd maar calorieën te moeten tellen. Het patatje-kapsalon is een ’integratie-snack’ en bestaat uit patat, shoarma, sambal, kaas, tomaat, komkommer, ketchup en mayonaise.


Theezakjesgevoel

Marlies Hagers interviewt in NRC-Handelsblad Juliette Vermaas, die een onderzoek heeft verricht naar het verschil tussen HAVO- en VWO-leerlingen. Geconstateerd wordt dat Havo-leerlingen zich vaak minder voelen dan de VWO’ers. De Goede Havo-leerling wordt in de tweede klas gestimuleerd VWO te gaan doen, want de Havist heeft volgens Vermaas last van een ’theezakjesgevoel’. De Havo als slap aftreksel van VWO.


Nepmaagd

Columniste Nazmiye Oral schrijft in De Volkskrant over het Turkse Internet, waarop het wemelt van de sites over het maagdenvlies. Advertenties bijvoorbeeld voor maagdenvlies herstellende operaties. Mannen klagen nu over het feit dat hun mannelijkheid niets meer waard is, omdat meisjes tegenwoordig hun maagdelijkheid bij de dokter kunnen kopen. Zo weet je nooit of je met een echte maagd of met een nepmaagd van doen hebt.


Smirten

In Dag een verhaal uit Engeland. Steeds meer rokers gaan naar buiten op vastgestelde tijden en plaatsen. Ze gaan dan roken en flirten. Smoking and flirting samengevoegd tot smirting.
      In Nederland is het overgenomen en wordt het verschijnsel inmiddels smirten genoemd


Popcornlong

Sylvia Witteman woont al weer een tijdje in de USA. Zij signaleert merkwaardige dingen. In een verhaaltje over gepofte popcorn schrijft zij over een Amerikaan, die een popcorn verslaving had. Hij at dagelijks twee hele grote zakken popcorn en hield daar een popcornlong aan over.
      Hij krijgt nu een longtransplantatie.

 

 

Citroën C6 Roadstar                                                                                      Citroën C6                     
1931                                                                                            2007        
                                                          
Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft een Citroën C6 (label F) met extra vering.
Hij heeft zo’n auto omdat hij rugklachten heeft.


Kredietluchtbel

Willem Middelkoop, auteur van het boek ‘Als de dollar valt‘, wordt in De Volkskrant ondervraagd over de malaise op de beurs. Hij denkt dat het ernstig is, want de recessies van de laatste twintig jaar zijn dipjes vergeleken met nu.
      ‘Wat we nu zien gebeuren, is het leeglopen van één der grootste luchtbellen van allemaal; de kredietluchtbel’.